noiQuattro


“noiQuattro” ofwel “Wij vier” is een zeer jong ensemble, net zoals enkele van de leden.

Het ensemble is in 2010 in het leven geroepen om de kans te bieden aan z’n jonge leden om de ingestudeerde werken ook te kunnen uitvoeren en plezier te beleven aan de unieke wisselwerking tussen muziekliefhebber en muzikant.

Naast intensieve studie op het eigen instrument is het ook fijn om reeds op jonge leeftijd te kunnen genieten van het samen musiceren. Via repeteren en concerteren wordt er kennis gemaakt met verschillende muziekstijlen en genres. Hierbij proberen we steeds de kwaliteit van het samenspel te verbeteren.

Technisch vooruitgang maken en vooral groeien in muzikaliteit, met de passie voor muziek als leidraad, zijn de hoofddoelstellingen.

Lukas Vanbeckevoort (14 jaar) was 6 jaar toen hij begon met viool spelen. Momenteel volgt hij les bij Lei Wang. IMG_0168

In mei 2015 werd hij door Clara Cleymans, ambassadrice van Cobra’s Classic Battle, uitgekozen tot winnaar. In het voorjaar 2016 behaalde hij een 2de prijs in de Muziekwedstrijd Breughel, een nationale muziekwedstrijd voor jonge talenten van minder dan 19 jaar.

Julie Vanbeckevoort (18 jaar) studeerde cello aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt bij Rudi Froyen. Daarnaast volgt ze regelmatig masterclasses bij Jan Baerts en in augustus 2015 ook bij Justus Grimm.

Juni 2016 behaalde ze op het eindexamen hogere graad voor instrument cello en instrumentaal ensemble de grootste onderscheiding. Op de proclamatie mocht ze de prijs van de Roode Roos, geschonken door de Koninklijke Maatschappij van Muziek en Rhetorica aan de student met het hoogste resultaat in de hogere 3, in ontvangst nemen. Momenteel studeert ze cello aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Justus Grimm. Naast haar muziekstudies studeert ze wiskunde aan de Universiteit Antwerpen.

Beiden zijn ze lid van het Limburgs Orkest ‘Jeugd en Muziek’.

Gert Vanbeckevoort studeerde piano aan de Muziekacademie te Herentals. Hij zette zijn studies verder aan het Conservatorium te Antwerpen, waar hij zich verder vervolmaakte in de notenleer, muziekgeschiedenis en koordirectie. Tal van koren hebben de afgelopen decennia beroep kunnen doen op zijn enthousiasme en vakkennis als dirigent.

Marleen Vandormael studeerde fluit en zang aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt.

Download biografie en foto’s