noiQuattro

Wij vier

Het ensemble ‘noiQuattro’ ofwel ‘Wij vier’ is in het leven geroepen in 2010. De naam verwijst naar de vier oorspronkelijke leden komende uit éénzelfde gezin. Het ensemble had als voornaamste doel om aan de jongste muzikanten de kans te bieden om vertrouwd te raken met het podium en plezier te laten beleven aan de unieke wisselwerking tussen muziekliefhebber en muzikant. Inmiddels is het ensemble verder geëvolueerd en zijn de jongste muzikanten de richting van een professionele opleiding ingeslagen. De bezetting van het ensemble varieert naargelang het genre of de muziekstijl. Zo worden er ook andere muzikanten aangetrokken en ontstaat de mogelijkheid om zeer diverse muziekstijlen te programmeren. In gelijk welke bezetting van noiQuattro, de passie voor de muziek blijft de voornaamste leidraad.

Julie Vanbeckevoort (°1998, Hasselt) studeerde cello aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt bij Rudi Froyen. In juni 2016 behaalde ze op het ‘eindexamen hogere graad voor instrument cello en instrumentaal ensemble’ de grootste onderscheiding. Op de proclamatie mocht ze de prijs van de Roode Roos, geschonken door de Koninklijke Maatschappij van Muziek en Rhetorica aan de student met het hoogste resultaat in de hogere 3, in ontvangst nemen. Julie heeft verschillende masterclasses voor cello en kamermuziek gevolgd bij Jan Baerts, Lei Wang, Troels Svane en Gustav Rivinius. Als aanvulling tot haar opleiding nam ze deel aan de ‘International Summer Academy in Cervo in september 2019. Momenteel studeert ze cello bij Justus Grimm aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daarnaast volgt ze een intensieve opleiding bij Hans Mannes. Julie wordt regelmatig gevraagd voor een ad-hoc-ensemble of om samen te werken met diverse vocale ensembles.

Lukas Vanbeckevoort (°2002, Hasselt) was 6 jaar toen hij begon met viool spelen. Hij volgt les bij Lei Wang, eerste concertmeester in de Philharmonie Zuidnederland en docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en aan Luca School of Arts. In mei 2015 won hij de Cobra’s Classic Battle en in 2016 behaalde hij de 2de prijs in de Muziekwedstrijd Breughel, een nationale muziekwedstrijd voor jonge talenten van minder dan 19 jaar. Aan het Jong Conservatorium van Antwerpen volgde hij kamermuziek bij Nicolas Kende en Nicolas Callot. Als aanvulling tot zijn opleiding heeft hij masterclasses gevolgd bij Ning Kam en nam hij deel aan de ‘International Summer Academy in Cervo in september 2019. Voorlopig combineert Lukas succesvol het studeren op viool met zijn studie wiskunde-wetenschappen (3de graad).

Gert Vanbeckevoort studeerde piano aan de Muziekacademie te Herentals in de klas van Jetty Goeseels, hij behaalde daar in 1989 het diploma “Graad van uitmuntendheid” en de regeringsmedaille. Hij zette zijn studies verder aan het Conservatorium te Antwerpen, waar hij zich verder vervolmaakte in de notenleer, muziekgeschiedenis en koordirectie. Tal van koren hebben de afgelopen decennia beroep kunnen doen op zijn enthousiasme en vakkennis als dirigent.

©noiQuattro