Deutsche Messe “Franz Schubert”


schermafbeelding-2016-12-08-om-21-00-30

Zondag 27 november 2016, Herentals

Op de prachtige locatie van het Franciscanessenklooster in het hartje van Herentals verzorgden het koor De Gagel onder leiding van Michel Van Kerkhoven en het instrumentaal ensemble noiQuattro een kunstzinnige viering op de eerste zondag van de advent.

De Duitse mis van Franz Schubert werd uitgevoerd met begeleiding van piano, cello, viool en fluit. Speciaal voor deze gelegenheid schreef Gert Vanbeckevoort voor onze instrumenten een nieuwe partituur om het gezang van het koor in te leiden en te ondersteunen met een sfeervolle en originele tegenmelodie.

Tijdens de communie bracht Julie Vanbeckevoort het prachtige ‘Kol Nidrei’ van M. Bruch op de cello. 

De lovende kritieken van het publiek gaven te verstaan dat de muzikale vibes velen in vervoering brachten.

Volg ons!

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *