Concertavond Nia


Na een intensieve werk -en schooldag zijn we op vrijdag 24 januari omstreeks 17u. vertrokken richting Leuven. Hier werden we gastvrij ontvangen in het clublokaal van de academische club NOS IUNGIT ACADEMIA (NIA). Ook de grootouders, onze trouwste supporters, waren hartelijk welkom.

Na wekenlange voorbereiding was „le moment suprême” aangebroken, we keken er „alle vier” naar uit.

Mogelijk heeft de prachtige locatie ons nog extra geïnspireerd om onze muzikale kwaliteiten naar boven te brengen. We konden rekenen op een aandachtig en geïnteresseerd publiek dat naar waarde kon schatten wat voor een inspanning en stressbestendigheid er aan de dag werd gelegd.

In de eerste helft van het concert stonden werken van Thomas Erskin, James Oswald, Haydn, Frank Bridge en Carl Philipp Emmanuel Bach op het programma. Na de pauze werden er enkele solistische werken opgevoerd: Dance of the Blessed Spirits (C.W. Gluck) voor fluit en piano, het Israeli Concertino (George Perlman) voor viool en piano, de Nocturne (Tchaikovsky) voor cello en piano. We besloten het concert met Slavonic Dances (A. Dvorjak).

Bij het bis nummer „Koppangen”, werd er hier en daar een „emotionele” snaar geraakt bij het publiek. Het is en blijft een bijzondere ervaring als alle betrokken muzikanten afkomstig zijn uit één gezin.

We zijn een fantastische prestatie rijker geworden. Deze levert weer energie en inspiratie om ons te wijden aan een volgend project.

Volg ons!

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *